top of page
  • Фото автораadmin

"Хай воскресне Бог, і розбіжаться вороги його".



"Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав і тим, що в гробах, життя дарував".

(Тропар Пасхи)






19 квітня, у день величного свята Христового Воскресіння, у Катедральному Соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича було відслужено пасхальні богослужіння. Спільну молитву очолив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні із священнослужителями собору та Дрогобицької Духовної семінарії. Молитовним співом святкове богослужіння супроводжували семінаристи Київської Трьохсвятительської Духовної семінарії.

Пасхальні богослужіння розпочалися о 22. 30 год. (18 квітня) з Надгробного. Опісля священнослужителі внесли плащаницю до святилища та поклали на святий престіл. Відтак під спів "Воскресіння твоє Христе Спасе ..." архиєрей та отці із запаленими свічками процесійно обійшли довкола храму. Після завершення ходи у храмі розпочалася Воскресна Утреня, а відтак урочиста Архиєрейська Божественна Літургія.

На завершення Літургії владика прочитав молитви на освячення великодніх страв та подякував отцям нашого собору за ревне служіння у цей не легкий час, а також усім вірним за спільну молитву які були присутні на богослужінні у храмі, а також тим вірним які молилися через онлайн-трансляцію.







bottom of page