top of page
  • Фото автораadmin

Великі Царські часи та Вечірня з викладенням плащаниці у Катедральному соборі Пресвятої Трійці



Благообразний Йосиф, знявши з хреста пречисте тіло Твоє, плащаницею чистою обвив, і, пахощами покривши, у гріб новий положив.

(Тропар Страсної П’ятниці)



17 квітня, у Страсну П’ятниця, у Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича були відслужені Великі Царські часи та Вечірня з викладенням плащаниці. Богослужіння очолив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у спіслужінні владики Григорія, єпископа-помічника Самбірсько-Дрогобицької єпархії, та священнослужителів храму.

Наприкінці Вечірні архиєреї, священнослужителі та вірні здійснили процесійний хід довкола храму. Відтак Плащаницю було внесено до церкви, де усі присутні під спів стихири «Благообразний Йосиф» віддав поклін Христові, покладеному у гробі.

Також нагадуємо до плащаниці можна приступити протягом цілого дня у п'ятницю, в ніч на суботу та у суботу. У храмі, а також на вулиці потрібно дотримуватися дистанції; у храмі можна перебувати не більше десятьох осіб і обов'язково надівати медичну маску. Перед плащаницею робимо доземний чи великий поклін і відходимо, щоб поставити свічку та помолитися.





bottom of page